Makkelijk verduurzamen en ook nog eens besparen!

Duurzamer leven, het is een levensstijl die anno 2022 steeds interessanter word . Helemaal als je eenmaal weet dat je voor relatief weinig inspanning al behoorlijk wat kosten kan besparen op je energierekening!

 

Slim omgaan met de instellingen van je CV installatie.

Wat de temperatuur van de kachel omlaag? Dat heb ik vaker gehoord…

Nee!
Het gaat om de temperatuur van je cv-ketel, dit reguleert de temperatuur van het water dat naar de radiatoren / verwarming toegaat. In veel huishoudens staat dit vanwege de fabrieksinstellingen regelmatig op 80 graden maar dit kan je vaak omlaag zetten naar 60 graden.

Is dat slecht dan?

Nee in principe niet, het idee er achter is dat je dan sneller warm water tot je beschikking hebt. Maar… 60 graden is een prima temperatuur om in te stellen. Je levert niets in op de warmte in je huis maar je bespaart wel! Hoe mooi klinkt dat?
Het enige nadeel is dat je wat langer moet wachten totdat je huiskamer op temperatuur is.
Benieuwd of jij hier een besparing te pakken hebt? Bekijk je CV installatie en controleer de temperatuur instellingen.

Weet je niet hoe?

Er is een hele mooie website opgericht die je hierbij kan helpen: https://zetmop60.nl

Doe je het liever niet zelf?

Misschien heb je een kennis of familielid die er handig in is of als je een huurhuis hebt kan je proberen vrijblijvend te informeren bij je verhuurder.

Zegt het voort

in deze tijd waarin de energieprijzen de pan uit rijzen en alles duurder word, kunnen we elkaar een handje helpen door deze bespaartips door te geven. Een kleine moeite die je leven duurzamer maakt en je financiën vooruit helpen.

Geef een reactie