Oude auto radio, toch muziek via je smartphone? (Bluetooth)

Wat als je graag zo nu en dan je eigen favoriete muziek afspeelt via de telefoon in je auto?

Maar….. je hebt een auto met ingebouwde radio zonder bluetooth en wil je liever niet (te) veel geld uitgeven aan een superdure auto radio met alle toeters en bellen.

 


Er is een simpele oplossing om je favoriete muziek alsnog af te spelen zonder te investeren in een dure auto radio of andere alternatieven.

Een zogenoemde FM transmitter geeft hiertoe de mogelijkheid!

 


Een FM transmitter is een handige gadget die je aansluit via de 12/24 volts aansluiting van je auto (Sigaretten aansteker).

Er is een ruime keuze aan FM transmitters met verschillende prijskaartjes. Mijn ervaring leert me dat een relatief goedkope FM transmitter tussen de 15 en 30 euro al ruimschoots volstaat en als bonus zitten er vaak 1 of 2 USB poorten op waarop je de telefoon ook kan opladen. Mijn FM transmitter kon ik snel en makkelijk vinden via bol.com bijvoorbeeld.

 


Ok als ik zo’n FM Transmitter heb wat moet ik dan doen?

Vrij simpel, je sluit de FM transmitter aan op de sigaretten aansluiting, stelt een frequentie in die niet gebruikt word door een bekende radio zender. (Je kunt dit meestal ook op de standaard instellingen laten). Eenmaal ingeschakeld zorg je ervoor dat je bluetooth aanzet op je telefoon en dat je verbind met de FM Transmitter. (In de instructies van de betreffende ontvanger staat beschreven hoe je dit via bluetooth aansluit.)

 


Leuk verhaal maar hoe kom ik aan de muziek die ik eventueel wil afspelen via mijn telefoon?

Er zijn verscheidene diensten die vrij goedkoop kunnen zorgen dat je zonder internet, muziek kan afspelen:

Soundcloud GO (€5,99 per maand)

Spotify Premium (€9,99 per maand)

Deezer Premium (€9,99 per maand)

 


Wanneer je favoriete muziek eenmaal op je telefoon staat via bovengenoemde diensten dan ben je klaar om lekker te genieten van je eigen muziek in de auto.

Geef een reactie